Реєстрація /

Міст Патона обстежать за 4 мільйони гривень

Міст потребує комплексного ремонту.

Міст Є. О. Патона потребує капітального ремонту. Через тривалу експлуатацію на металоконструкціях та металевих поперечних балках відбуваються незворотні процеси корозійних пошкоджень.
КМДА планує виділити 4 млн. гривень на проведення чергового спеціального комплексного обстеження конструкції мосту Є. О. Патона, за результатами якого буде визначено обсяг необхідних робіт та розроблятиметься проект майбутньої реконструкції.

Роботи з реконструкції здійснюватимуть спільно з Інститутом електрозварювання ім. Є. О. Патона. 

Як повідомив директор Департаменту транспортної інфраструктури КМДА Сергій Симонов, профільний департамент і замовник виконання робіт із реконструкції КК «Київавтодор» будуть враховувати всі рекомендації та напрацювання, а також консультації з фахівцями Інституту ім. Є. О. Патона на всіх етапах проектування та виконання будівельних робіт.

Стаття по темі: Головні інфраструктурні проекти Києва у 2018 році: що планують, і які шанси бути реалізованими?

Проект розпочнуть розробляти вже цього року.

Міст через Дніпро Є. О. Патона був введений в експлуатацію у 1953 році. Реконструювали міст лише один раз, у 2004 році, коли з мосту демонтували трамвайні колії. Із того часу поточні ремонтні роботи відбувалися лише на невеликих ділянках мосту.
 

Джерело