Реєстрація /

Мінрегіон готує найкращий Містобудівний кодекс в Європі

Кодекс буде найкращим у Європі, а можливо й у світі

Україна має увійти у першу десятку рейтингу Doing Buisness за показниками «отримання дозволу на будівництво», «вартість будівництва» та співвідношення ціна-якість будівництва, впевнений заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе. У п’ятницю, 22 червня, він взяв участь у засіданні Ради директорів Конфедерації будівельників України та розповів про майбутні зміни членам конфедерації.

Заступник міністра зазначив, що Мінрегіонбуд й надалі продовжуватиме перегляд державних будівельних норм. До кінця 2018 року буде змінено ще 18 ДБН, на теперішній час відкореговано вже 14 норм, в рамках яких затверджено 150 змін.

Парцхаладзе також анонсував завершення розробки та прийняття нового Містобудівного кодексу: "Це буде найкращий у Європі, а можливо й у світі кодекс", - впевнений замміністра.

Стаття по темі: Нові будівельні норми України: ще багато роботи

Кодекс розробляється за підтримки Європейського банку розвитку та реконструкції, який фінансує цей проект. Представники робочої групи зазначають, що головна відмінність майбутнього кодексу – це відмова від багатьох дозвільних документів та запровадження єдиного стандарту, який буде встановлювати вимоги до всіх видів будівельних об'єктів.

Мінрегіонбуд також інформує, що в рамках децентралізації триває процес передачі повноважень Державної архітектурно-будівельної інспекції місцевій владі.

Нагадаємо, що зміни до ДБН В.2.2-15-2005 «Будинки і споруди. Житлові будинки. Основні положення» передбачають відмову від порогу або сходів при будівництві житла для створення  реального безбар’єрного середовища для людей з особливими потребами.

Аналітика по темі: Детальний план території: складно розробити і просто скасувати?

Крім цього, Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства вивчає можливість обов’язкового облаштування електрозарядними пристроями усіх АЗС, громадських гаражів та автостоянок, в тому числі, парковок для автомобілів біля громадських та житлових будівель.

Джерело

Теґи