Реєстрація /

Метро тепер стане доступним для маломобільних груп населення

Діють нові норми.

З 1 вересня В Україні при реконструкції або будівництві нових станцій метро та підземних переходів мають дотримуватись вимоги щодо створення безбар’єрного середовища для маломобільних верств населення.

Про це повідомляє заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Лев Парцхаладзе.

«Ми прописали чіткі обов’язкові вимоги щодо створення реального безбар’єрного середовища для всіх: і для людей з порушеннями опорно-рухового апарату, і для осіб з порушеннями зору, слуху, людей похилого віку, вагітних та інших», – зазначив чиновник.

Йдеться про такі вимоги:

  • поверхня підлоги платформ і вестибюлів станцій повинна бути неслизькою;
  • на шляхах руху пасажирів у межах станції та суміщених підземних переходів необхідно передбачати системи навігації, візуальної статичної і оперативно-змінюваної інформації, тактильні та візуальні елементи доступності, звукові орієнтири;
  • ширина дверей на входах/виходах станцій має бути не менше 0,9 м;
  • на нових станціях мають встановлювати тільки вантажопасажирські ліфти, а на реконструйованих існуючих станціях дозволяється дублювати сходи спеціальними підйомниками.

Нагадаємо, що в 2019 році «Київський метрополітен» вирішив повністю відмовитися від оплати проїзду жетонами. Пасажирів закликають купувати безконтактні карти або ж розраховуватися за допомогою банківських карт. На кількох станціях уже повністю припинено продаж жетонів, на інших жетони продаються тільки в одній касі.

Джерело