Реєстрація /

Мешканці Подільського району просять розчистити озера

У водоймах гине риба.

Мешканці Подільського району Києва звернулися до столичних чиновників з проханням розчистити три озера – Синє, Голубе і Кулик. За словами місцевих жителів, в озерах гине риба, а прибережна територія знаходиться в неналежному санітарно-гігієнічному стані.

Депутат Київради Юрій Дідовець звернувся до в.о. директора КП «Плесо» Олега Юсіпенко, з проханням звернути увагу на проблему зазначених вище озер, які знаходяться в занедбаному стані, риба гине, а берега засмічені.

Дідовець попросив Олега Юсіпенко провести виїзну нараду з проблеми неналежного санітарного стану названих озер.

Раніше повідомлялося, що КП «Плесо» знайшло підрядника на розчищення і впорядкування озера Алмазне в Деснянському районі. Очікувана вартість закупівлі становила 33 млн. 480 тис. грн. Згідно з угодою, підрядник повинен виконати підготовчі роботи: корчування середнього чагарника і дрібнолісся; згрібання зрізаного або викорчуваного чагарнику; розчищення і впорядкування озера, в тому числі, розробку грунту в відвали екскаваторами з води при глибині води до 2 м; розробку грунту; пристрій підсипки берегової лінії піском; підготовку грунту для влаштування газонів; посів газонів та ін.

Стаття по темі: Головні інфраструктурні проекти Києва у 2018 році: що планують, і які шанси бути реалізованими?

Крім того, у Київській міськдержадміністрації дали старт будівництву очисних споруд озера Райдужного в Дніпровському районі Києва і благоустрою його пляжу. На фільтрацію водойми і роботи на прилеглій до нього території за два роки зі столичного бюджету збираються витратити 34 млн. грн. На озері побудують очисні споруди і впорядкують навколишню територію.

Стаття по темі: Найдешевші квартири Києва в 2018 році: рейтинг однокімнатних

Джерело