Реєстрація /

Мешканці Борнічей просять вирішити проблему з питною водою

Повинні побудувати гідровузол.

Багатоповерхові будинки в київських Бортничах не мають доступу до питної водою, через що їх мешканці знаходяться на межі гуманітарної катастрофи. При цьому кошти на будівництво гідровузла неодноразово виділялися, якщо вірити виконавцям робіт, в достатніх обсягах.

Секретар комісії Київради з питань транспорту, зв'язку та реклами Андрій Задерейко попросив гендиректора ПАТ АК «Київводоканал» Дмитра Новицького, вирішити проблему.

«Забезпечення питною водою в мікрорайоні Бортничі – на рівні гуманітарної катастрофи. У квартирах людей відсутнє будь-яке водопостачання. Неодноразово були виділені бюджетні кошти на виконання робіт з будівництва та введення в експлуатацію гідровузла. Щоразу виконавці робіт запевняли, що коштів вже досить», – написав депутат.

Читайте також: Як отримати доступне житло в Україні: що змінюється в програмі Кабміну

За словами Задерейко, до нього неодноразово надходили колективні та індивідуальні звернення жителів Бортничів з цього питання. Зважаючи на суспільну значущість проблеми, депутат попросив гендиректора «Київводоканалу» надати свіжу інформацію про виконання робіт по введенню в експлуатацію гідровузла по вул. Дяченко в Бортничах.

Раніше повідомлялося, що набула чинності постанова НКРЕКП, яким тарифи ПрАТ «АК «Київводоканал» на водопостачання та водовідведення зросли в загальному на 2,2%.

Джерело