Реєстрація /

Мера просять розібратися, чому не освоюють гроші на повірку теплових лічильників

Ремонт також проведений не на всю суму.

З виділених з міського бюджету на повірку і ремонт будинкових теплолічильників 38,5 млн гривень КП «Київтеплоенерго» не освоїло 14,1 млн гривень. Столичного мера попросили розібратися в ситуації з повіркою і ремонтами теплолічильників в багатоквартирних будинках Києва.

Депутат Віталій Павлик зажадав від мера Києва Віталія Кличка розібратися, з ситуацією.

За інформацією КМДА, протягом 2015 року в житлових будинках столиці було встановлено понад 4 тис. лічильників обліку тепла.

«Значна частина з встановлених приладів обліку вийшли з ладу, вимагає ремонту, а абсолютна більшість лічильників вимагає повірки», – зазначив Павлик.

За його словами, «Київтеплоенерго» не освоїло на ці цілі 14,1 млн гривень і вичерпного пояснення про неналежну організацію роботи цього підприємства не отримано.

Павлик навів статистику звернень до Контактного центру Києва 1551, згідно з якою значна частина скарг жителів столиці стосується неправильного нарахування за спожите тепло та необхідності повірки або ремонту будинкових теплолічильників.

Стаття по темі: Відмова у субсидії: хто та чому не отримає допомогу держави

Раніше повідомлялося, що АТ «Укрпошта» з березня по травень виплатила 4,8 мільярдів гривень монетизованих субсидій на оплату комунальних послуг пенсіонерам, які отримують пенсію через поштові відділення.

Середня сума виплачених субсидій за березень-травень становила на рівні 1500 грн. Максимальний середній розмір монетизованих субсидій у березні становив 9273 грн., у квітні – 11062 грн., у травні – 9 326 грн.

Джерело