Реєстрація /

Львів’янин заволодів квартирою у центрі Києва завдяки підробленим документам

Йде розслідування.

Київською місцевою прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт відносно мешканця Львова за фактом шахрайського заволодіння квартирою на вул. Пушкінській у Шевченківському районі Києва вартістю понад 10 млн. гривень.

Як встановлено у ході досудового розслідування, вказаний громадянин у 2018 році на підставі підробленого договору купівлі-продажу зареєстрував за собою право власності на квартиру померлої особи та у подальшому відчужив  її на користь третіх осіб, чим завдав шкоду територіальній громаді Києва, яка має право на визнання спадщини відумерлою.
 
Для виконання можливого покарання у вигляді конфіскації під час досудового розслідування на усе встановлене майно підозрюваного накладено арешт.
 
За вчинене підозрюваному загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.
 
Крім того, з метою повернення незаконно відчуженого майна прокуратурою пред’явлено позов про скасування державної реєстрації речових прав, визнання спадщини відумерлою та витребування привласненої квартири у власність територіальної громади міста Києва в особі Київської міської ради.

Стаття по темі: Наскільки подорожчав ремонт квартири в Києві: порівнюємо ціни 2020 і 2018 року

Нагадаємо, що У Києві є можливість перевести житлове приміщення у нежитлове для ведення бізнесу двома способами – за спрощеним порядком, ухваленим Київською міською радою, або через отримання містобудівних умов та обмежень. Законодавства забороняє більше 10 видів бізнесу, які можна відкрити у житловій будівлі.

Раніше повідомлялося, що у січні–березні 2020року в Києві прийнято в експлуатацію 88,2 тис. кв. м загальної площі житлових будівель. Загальна площа прийнятого в експлуатацію житла в січні–березні порівняно з відповідним періодом попереднього року зменшилась на 49,4%.

Джерело