Реєстрація /

«Літаючу тарілку» на Либідській площі зробили пам’яткою архітектури

Її зовнішній вид не змінять.

Експертна рада Міністерства культури та інформаційної політики України внесла «Літаючу тарілку» до переліку реєстру пам’яток архітектури та монументального мистецтва.

Відома споруда архітектора Флоріана Юр’єва розташована біля станції метро «Либідська». Тепер Департамент охорони культурної спадщини Київської міської державної адміністрації має надати пам'ятці статус щойно виявлених об’єктів культурної спадщини. Про це повідомив міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко.

«Будівля є унікальною за своїм архітектурним рішенням. Продумані акустичні ефекти та планування першого рівня роблять її однією з небагатьох таких будівель у столиці. Після реставрації споруда може стати сучасною концертною залою», – зазначив Ткаченко.

Кілька років тому повідомлялося про плани з реконструкції «тарілки», після чого вона мала стати частиною нового ТЦ «Ocean Mall». Згідно з угодою, забудовник мав облаштувати всередині перший в Україні музей науки для дітей і молоді.

Стаття по темі: Купівля квартири у забудовника: безпечні і не дуже способи інвестування

Раніше забудовник Ocean Mall і компанія NAI Ukraine переглянули остаточний варіант другої черги ТРЦ, в якому, як очікується, розмістяться торгові площі мережі Ikea.

Їм відвели -1 рівень площею в 4600 квадратних метрів, повідомляє «Хмарочос».

На -2 рівні розташується паркінг ТРЦ, для заїзду в який водіям доведеться виконувати складний розворот на вул. Миколи Грінченка.

Джерело