Реєстрація /

Листопад став піковим місяцем осені на ринку елітної нерухомості

Люди прагнуть вирішити фінансові питання до Нового року.

У листопаді 2017 року передбачуваний обсяг інвестицій в елітну нерухомість Києва (вартістю від 250 тис. дол.) склав еквівалент 7 млн. 832 тис. дол. Це на 136% вище показників жовтня.

За підсумками місяця частка елітного сегмента в загальній кількості операцій з нерухомістю склала 5%. Частка інвестицій в елітний сегмент – 24% від усіх капіталовкладень в ринок нерухомості протягом місяця. Про це повідомили в агентстві нерухомості Park Lane.

У структурі попиту на ринку елітної нерухомості в вересні 50% запитів припало на квартири. Найбільш затребувані райони – Печерський (вул. Коновальця, Кудрі, бул. Лесі Українки) та Шевченківський (вул. Мала Житомирська, Хрещатик).

Покупці проявляли інтерес як до сучасних будинків, так і до будівель початку ХХ ст. В процесі вибору оцінювався стан фасадів, під'їздів, наявність парковки. Затребувана площа квартир становить 130-180 кв. м. Ціновий діапазон таких пропозицій – 1700-3000 дол./кв. м.

У загальній кількості запитів 20% зайняли офісні приміщення. Затребувані були Печерський і Шевченківський райони столиці. Покупців цікавили просторі приміщення площею 180-220 кв. м, за ціною 2800-3200 дол./кв. м.

На будинки у листопаді довелося 30% запитів. Лідерство тут розділили Обухівський та Києво-Святошинський райони. Також були придбання в Голосіївському районі столиці. Затребувані метражі 400-550 кв. м із земельною ділянкою від 10-15 до 60 соток. Вартість таких придбань склала 900-1100 дол./кв. м.

«Листопад став піковим осіннім місяцем, як по сумі інвестицій, так і за часткою елітних об'єктів в загальному обсязі ринку нерухомості. Це можна пояснити традиційним прагненням людей закрити фінансові та житлові питання до Нового року. Значна, для даного сезону, частка заміських будинків в структурі продажів пояснюється великою кількістю якісної пропозиції за привабливою ціною. Багато покупців навчилися планувати покупки заздалегідь, чекаючи найбільш вигідних для себе умов», – прокоментувала ситуацію Вікторія Барабаш, Генеральний директор АН Park Lane.

Джерело