Реєстрація /

Квартиру на Оболоні намагалися продати за підробним паспортом

Підозрюваного затримали.

Київською місцевою прокуратурою № 10 повідомлено про підозру 42-річному чоловіку за фактом замаху на шахрайське заволодіння квартирою у Оболонському районі Києва.

Встановлено, що чоловік, використовуючи підроблений паспорт, намагався продати квартиру, яка є спадщиною та мала б відійти територіальній громаді міста Києва.
 
Правоохоронці затримали зловмисника «на гарячому» в офісі приватного нотаріуса під час укладання договору купівлі-продажу.
 
На місці вчинення злочину вилучено підроблений паспорт та інші речові докази.
  
Досудове розслідування триває, встановлюються ймовірні спільники підозрюваного.

Стаття по темі: Наскільки подорожчав ремонт квартири в Києві: порівнюємо ціни 2020 і 2018 року

Нагадаємо, що У Києві є можливість перевести житлове приміщення у нежитлове для ведення бізнесу двома способами – за спрощеним порядком, ухваленим Київською міською радою, або через отримання містобудівних умов та обмежень. Законодавства забороняє більше 10 видів бізнесу, які можна відкрити у житловій будівлі.

Раніше повідомлялося, що у січні–березні 2020року в Києві прийнято в експлуатацію 88,2 тис. кв. м загальної площі житлових будівель. Загальна площа прийнятого в експлуатацію житла в січні–березні порівняно з відповідним періодом попереднього року зменшилась на 49,4%.

Джерело