Реєстрація /

Квартали з висотною забудовою проектуватимуться більш комфортними

Змінили норми.

В Україні введено обов’язкове проведення аеродинамічного обдуву моделей висотних будівель зі складною архітектурною, конструктивною чи геометричною формою.

«Це необхідно для забезпечення комфортних вітрових потоків у висотній забудові», – пояснив  президент Конфедерації будівельників України Лев Парцхаладзе.

Нові норми почнуть діяти вже з 1 січня 2020 року і мають обов’язково використовуватись проектувальниками при будівництві нових та реконструкції існуючих висотних будівель.

Висотне будівництво значно посилює вітрові потоки в забудові. Це може негативно впливати на навколишні будівлі та людей, що знаходяться поруч, спричиняти вихорі та навіть у деяких випадках виводити з ладу вентиляційне обладнання чи системи опалення. Тому проводитимуть випробування в аеродинамічній трубі в масштабі 1:50 або 1:100 і враховувати взаємовплив між майбутньою висотною будівлею та існуючою забудовою. Також нормами нового ДБН допускається визначати аеродинамічні показники вітрових навантажень за результатами чисельного моделювання.

Стаття по темі: Як отримати дозвіл на будівництво в Україні за спрощеною процедурою – останні зміни

Раніше повідомлялося, що скасування пайового внеску означає для бюджету Києва втрату значного джерела платежів. За останні два роки сума платежів наблизилася до 1,5 мільярда гривень, а в 2018 році в Києві було укладено 270 договорів про пайову участь.

За рахунок пайових внесків фінансувалося понад 50% так званого «бюджету розвитку» – інфраструктурні проекти на території Києва.

Джерело