Реєстрація /

Коворкінги знижують орендні ставки в зв'язку з карантином

Безпеку в коворкінгах посилили.

У зв'язку з поширенням пандемії Covid-19 в 1 кварталі 2020 року, компанія CBRE Ukraine провела опитування найбільших коворкінг операторів Києва про вплив карантину на ринок і його майбутнє. Так, на тлі введеного карантину, коворкінги були змушені вжити відповідних заходів безпеки, так, в більшості з них (75%) були закриті лаунж-зони і посилені заходи гігієни, інші оператори відкрили доступ тільки резидентам (13%) або взагалі закрилися до кінця карантину (12%). Більше 60% опитаних представників гнучких офісів відповіли, що, за їхніми спостереженнями, близько 75% резидентів самостійно ізолювались.

«Однак, незважаючи на негативний вплив карантину на фінансовий стан бізнесу, коворкінг оператори готові піти на зустріч своїм резидентам. Серед опитаних респондентів, 75% готові надати знижки на період карантину на оренду робочого місця з наданням всіх додаткових послуг та переваг коворкінгу, і лише менше третини респондентів не передбачають надання спеціальних умов», – кажуть аналітики.

Що стосується майбутніх очікувань від сектора, переважна більшість респондентів, в цілому, позитивно оцінює перспективи ринку гнучких офісів. 87% опитаних вважають, що вплив карантину на бізнес буде короткочасним і очікують відновлення в другій половині року.

Стаття по темі: Коронавірус і ринок нерухомості Києва: що відбувається і що буде далі

Раніше повідомлялося, що у короткостроковій перспективі найбільше відчують наслідки пандемії індустрії туризму, роздрібної торгівлі та розваг.

Джерело