Реєстрація /

Комунальні підприємства Києва заборгували за електрику 424 мільйони гривень

Постачальник електроенергії просить погасити борги.

Понад 424 млн грн заборгували за електроенергію підприємства у Києві. Серед них – бюджетні та комунальні установи, виробничі підприємства, фермерські господарства, приватні компанії, організації, що обслуговують житлові будинки.  

Постачальник YASNO (ТОВ «Київські енергетичні послуги») повідомив, що у разі невиконання зобов’язань та відсутності своєчасної оплати в повному обсязі, постачальник змушений вживати заходи. Вони можуть включати нарахування пені за кожен прострочений день оплати за договором, примусове стягнення коштів у судовому порядку, припинення електропостачання. Відповідальність за пов’язані з цим наслідки, несе керівництво підприємства. Тому для уникнення можливих незручностей, потрібно вносити усі платежі у визначені договором строки. 

«Постачання електроенергії – це невід’ємна складова для стабільної роботи будь-якого підприємства. Тому закликаємо керівництво установ та організацій Києва неухильно виконувати вимоги договору та у повному обсязі вносити платежі за електроенергію», – сказав директор YASNO в Києві Віктор Мельников.

Стаття по темі: Пільгова іпотека в Україні в 2021 році – як отримати кредит на квартиру під 7% річних

Нагадаємо, що раніше зниження ставок за іпотечними кредитами було безпосередньо прив'язане до зниження облікової ставки НБУ. У квітні «учетка» була знижена до 8%. Однак через майже місяць під такий відсоток іпотека доступна тільки в рамках програм Державного фонду сприяння молодіжному будівництву. Також чиновники обіцяли, що у кожного громадянина України буде можливість оформити іпотечний кредит під 10%.

Джерело