Реєстрація /

Колектори у Києві хочуть обладнати датчиками рівня води та камерами

Попереджуватимуть підтоплення.

Столичні колектори можуть обладнати датчиками рівня води та камерами.

Про це заявив заступник голови КМДА Дмитро Давтян.

Він додав, що доручення вивчити таку можливість отримав директор департаменту інформаційно-комунікаційних технологій Юрій Назаров.

«Зараз як один із варіантів упередження ситуації з підтопленнями, ми розглядаємо можливість встановлення датчиків рівня води на всіх колекторах. Це дозволить бачити актуальну ситуацію та, у разі потреби, оперативно на неї реагувати», – сказав Дмитро Давтян.

Він наголосив, що більшість колекторів, які перевірялися під час та після останніх злив, не були забрудненими, однак із решіток зливної каналізації до колекторів часто потрапляє дрібне сміття та гілки, які ускладнюють забирання води.

Стаття по темі: 5 найбільш «втомлених» мостів Києва

«Маємо ще одну проблему – ливневі каналізації, «ливнівки», які ніким не обслуговуються. Тобто фактично вони нічиї, тож питати про належний стан немає з кого. Можливо, їх потрібно облікувати та передати на баланс міста», – зазначив заступник голови КМДА.

За дорученням Київського міського голови Віталія Кличка, за тиждень керівники профільні структур мають представити план попередження негативних наслідків негоди.

Джерело