Реєстрація /

КМДА просять добудувати дорогу до аеропорту ім. Сікорського

В дорогу закладено 60% коштів.

Влада Києва досі не добудувала дорогу від вулиці Медової до проспекту Лобановського, яку повинні були закінчити до Євро-2012. Завершення будівництва цієї дороги могло б спростити завдання приїзду пасажирів в аеропорт «Київ» і розвантажити Повітрофлотський проспект.

Про це повідомив глава ради директорів міжнародного аеропорту «Київ» ім. Сікорського Денис Костржевський.

«Вісім років тому ми закінчили будівництво першого терміналу, готувалися до Євро-2012. Одночасно зобов'язаннями міської влади до чемпіонату було будівництво дороги, яка з'єднує вулицю Медову з проспектом Червонозоряним (зараз – пр.Валерія Лобановського) для забезпечення швидкісного доїзду сюди і будівництво розв'язки на під'їздах до аеропорту «Київ». Тоді не встигли. «Євро-2012» пройшло і все зупинилося», – розповів Денис Костржевський.

Він додав, що ця дорога вже майже добудована, в неї вкладено 60% запланованих коштів. Але через опади, вітер і перепади температур, якщо будівництво дороги не закінчити, гроші пропадуть.

Стаття по темі: Професійні склади в Києві: на ринку дефіцит пропозиції

Раніше вартість поточного ремонт злітно-посадкової смуги та частковий ремонт руліжних доріжок в аеропорту «Київ» ім. Ігоря Сікорського оцінили у 33 мільйони гривень.

Про це повідомляє прес-служба аеропорту.

«Аеропорт «Київ» закритий у зв'язку з проведенням поточного ремонту злітно-посадкової смуги. Також буде проведено частковий ремонт руліжних доріжок № 1 та № 2. Вартість робіт, які будуть проводиться, оцінюється в 33 млн. грн.», – зазначається у повідомленні.

Джерело