Реєстрація /

Кличко назвав нову дату відновлення гарячої води в Києві

За словами мера столиці, повернення гарячого водопостачання відкладено через «бюрократичні препони»

Гарячу воду в Києві буде повернуто наприкінці вересня, а не після15-го числа, як було обіцяно раніше. Про це заявив міський голова столиці Віталій Кличко.

Кличко заявив, що до сих пір компанія «Нафтогаз України» не отримала частину боргу за спожитий газ. Суму в 750 мільйонів гривень обіцяв компенсувати Кабмін, які прийняв, але ще не опублікував відповідне рішення.

«Ми робимо все для того, щоб цей процес вирішити, і там є ще деякі бюрократичні перепони. На жаль, невелика затримка... Але я переконаний, що до кінця вересня ця проблема повинна бути вирішена», – заявив Кличко в коментарі муніципальному телеканалу«Київ».

Мер Києва упевнений, що на підготовку документів на перерахування і проводку грошей на рахунку «Нафтогазу» має вистачити 10 днів.

Києву не вистачає блакитного палива через те, що міська влада не погодила з «Нафтогазом України» питання про сплату боргів за газ, які накопичилися за часи надання послуг «Київенерго». Державний монополіст вимагає від столичного КП прийняти на себе боргові зобов’язання та погасити астрономічну суму у 4,2 мільярди гривен, частина з яких – пеня за несвоєчасно сплачений газ.

Стаття по темі: «Утепляємось» за рахунок держави: що для цього потрібно?

Нагадаємо, з 1 серпня у Києві вже відбулося чергове підвищення тарифів на комунальні послуги та електроенергію. Зокрема, на виробництво теплової енергії для надання населенню послуг із централізованого опалення та централізованого постачання гарячої води встановлено тариф у 783,09 грн/Гкал.

Джерело

Теґи