Реєстрація /

Киянам порадили, як замінити електролічильник, якщо він вийшов із ладу


Можна це зробити вигідно для себе.

Коли електролічильник вийшов з ладу варто правильно обрати на заміну. Постачальник електроенергії, газу та енергоефективних рішень YASNO підготував для жителів столиці відповіді на поширені питання, які допоможуть зробити правильний вибір.
 
Яку модель нового лічильника обрати? Коли споживаєте близько 100 кВт∙год на місяць, і новий лічильник потрібен лише для фіксації показань – обирайте серед однозонних моделей. А коли енергоспоживання значне та є бажання економити на рахунках – зверніть увагу на двозонні лічильники.  З ними можна сплачувати 50% за електроенергію з 23:00 до 07:00 за «нічним» тарифом.

Читайте також: Аналітика по цінам на квартири в Києві

Де дізнатись скільки фаз має бути в новому лічильнику? Який електролічильник – 1-фазний або 3-фазний – підходить до вашої електромережі, знає оператор системи розподілу (ОСР). 

Як встановити новий лічильник? Якщо ваш ОСР не має договору з YASNO, то доведеться відвідати його офіс, надати заяву і необхідні документи, придбати потрібний електролічильник та дочекатись своєї черги на його заміну, потім на візит спеціаліста і наостанок – оплатити технічні роботи. А за наявності договору між вашим ОСР і YASNO – краще замовити новий двозонний лічильник з встановленням «під ключ» у складі енергоефективного набору в інтернет-магазині постачальника і не витрачати час та додаткові кошти.

Раніше повідомлялося, що на Шулявці реконструюють розподільчий пункт, що забезпечує електроенергією жителів 15 столичних вулиць.

Джерело