Реєстрація /

Киян закликали безумовно дотримуватися заходів безпеки і за сигналу повітряної тривоги одразу йти в укриття

Окупанти можуть планувати масові атаки.

Міська влада закликає киян цього тижня бути особливо пильними: безумовно дотримуватися заходів безпеки, не ігнорувати сигналів повітряної та користуватися захисними спорудами та укриттями.

Про це повідомив перший заступник голови КМДА Микола Поворозник.

У найближчі дні можливі загрози нанесення військами рф ракетно-бомбових ударів по центрах прийняття рішень, військових об’єктах, об’єктах оборонної промисловості, критичної інфраструктури та розташованих поруч житлових масивах, а також об’єктах, що забезпечують життєдіяльність населення під час відзначення Дня Державного Прапора України та Дня Незалежності України.

«Цьогоріч Україна відзначатиме річницю Незалежності в умовах воєнного стану і під загрозою можливих обстрілів. Проведення масових заходів заборонено, адже ворог – непередбачуваний, ми маємо бути готові до будь-якого сценарію та передусім мусимо подбати про безпеку. Закликаємо містян бути особливо пильними цього тижня. Будь ласка, за перших сигналів тривоги одразу прямуйте в укриття, уникайте масових скупчень людей, будьте особливо відповідальними щодо дотримання комендантської години! Пам’ятайте: ці прості правила та заходи безпеки допоможуть зберегти життя вам та вашим близьким!» – наголосив  Микола Поворозник.

Столичний метрополітен цілодобово працює в режимі укриття. Під час комендантської години з 23:00 до 05:00 у разі повітряної тривоги:

  • при вході в метрополітен як укриття необхідно обов’язково мати документ-посвідчення особи;
  • прохід на станції для укриття забезпечують правоохоронці. Контакт поліції розміщено біля входу. Також для виклику чергового можна скористатися дзвоником біля вхідних дверей;
  • уночі працює той же вестибюль, що й у денну зміну.

Звертаємо увагу, що до 24 серпня включно столичне метро та наземний транспорт працюватимуть для перевезень пасажирів із 06:00 до 21:00. Під час повітряної тривоги рух наземним транспортом та поїздів метро наземними ділянками призупиняється. Підземні станції метро як укриття працюють цілодобово.

Читайте також: Що чекає ринок нерухомості у вересні та до кінця року – думка експертів

Джерело