Реєстрація /

Кількість виданих кредитів при купівлі житла у новобудовах за програмою «єОселя» може становити до 20%

Попит зростає.

До кінця року кількість виданих кредитів за програмою на об'єкти у стадії будівництва за програмою «ЄОселя» буде збільшуватися і може становити до 20% від загальної кількості пільгових іпотек.

Така думка у Олени Дмитрієвої, першої заступниці голови правління ГЛОБУС БАНКУ.

Однак для цього має збігтися кілька важливих умов: активізація девелоперів, зацікавлених в участі у державній іпотечній програмі, збільшення кількості банків, які розвиватимуть іпотечне кредитування, а також зацікавленість та фінансові можливості потенційних покупців у придбанні житла у кредит на стадії будівництва.

«Іпотека на первинному ринку важлива з огляду на те, що це один з ефективних механізмів розвитку будівельної сфери. Саме тому стратегічна мета «єОселі», швидше за все, залишиться незмінною – це створення оптимальних умов, які б дозволили стимулювати розвиток будівництва, а також задовольнити потреби громадян у власному якісному житлі», – підсумувала Олена Дмитрієва.

Нагадаємо, що у першому кварталі загальна площа житлових будівель, прийнятих в експлуатацію, склала 2,18 млн кв.м. Це на 12,3% більше за аналогічний період минулого року, але менше обсягів введення житла в експлуатацію в останній рік до війни. Про це повідомив голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики Даніло Гетьманцев за даними держслужби статистики.

У регіональному розрізі лідерами із закінченого домобудування залишаються Київська область та Київ, на частку яких припадає 32% введеного в експлуатацію житла, а також області на західній частині України з часткою 40%. Найменший показник у регіонах з активними бойовими діями та наближеними до фронту: Донецькою, Херсонською, Миколаївською областями.

Джерело

Теґи