Реєстрація /

Київським будівельникам заборгували більше мільйона гривень


Не виплачують зарплату економічно активні підприємства.

Робітникам будівельної галузі у Києві за рік заборгували зарплати на 1 млн. 234 тис грн.

Про це повідомили у Головному управлінні статистики Києва.

При цьому 84% боргу припадає на економічно активні підприємства, 11% – на підприємства банкрути, інші – на економічно неактивні компанії.

В цілому на 1 січня 2020р. загальна сума заборгованості з виплати заробітної плати становила 201,6 млн.грн, з неї 169,6 млн.грн припадало на економічно активні підприємства.

Крім того, найнижчий рівень заробітної плати у листопаді 2019 року у Києві спостерігався у працівників підприємств текстильного виробництва, виробництва одягу, шкіри, виробів зі шкіри та інших матеріалів; тимчасового розміщування й організації харчування; будівництва; виробництва хімічних речовин і хімічної продукції; виробництва електричного устатковання; охорони здоров’я та надання соціальної допомоги і не перевищував 65% від середнього показника.

Стаття по темі: Робота будівельником за кордоном: скільки платять і як нестача кадрів впливає на якість будівництва

Раніше повідомлялося, що зарплатні борги перед київськими будівельниками складають понад 2 млн. гривень. Також Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України визначило орієнтовний розмір кошторисної заробітної плати у 2018 році на рівні 5 тис. 500-7 тис. 800 гривень. Він використовується при визначенні вартості об’єктів будівництва, що фінансуються із залученням бюджетних коштів, коштів державних і комунальних підприємств, а також кредитів під державні гарантії.

Джерело