Реєстрація /

Київські офіси перевірять на дотримання карантину


Штрафуватимуть роботодавців.

Відсьогодні, 5 квітня, у Києві штрафуватимуть роботодавців за недотримання протиепідемічних правил у закритих приміщеннях, де працюють люди.

Про це заявив в ефірі телеканалу «Україна 24» начальник головного управління Держпродспоживслужби у Києві Олег Рубан.

«Сьогодні основне завдання – зменшити мобільність населення, не допустити в організованих колективах скупчення перебування в закритих приміщеннях. Тому що щодня фіксуємо антирекорд захворюваності, смертності серед людей саме в організованих колективах, які уникають протиепідемічних заходів у закритих приміщеннях», – сказав Олег Рубан.

За його словами, з боку столичної влади з понеділка буде жорсткий моніторинг організованих колективів у закритих приміщеннях. Олег Рубан повідомив, що напередодні перевірили офіси, з яких 85% працювали в повному обсязі без зміни графіку роботи.

Стаття по темі: Карантин у Києві посилюється з 5 квітня: транспорт тільки за перепустками, дитсадки закриють

«В приміщеннях не дотримуються дистанції, режиму носіння масок. Тому ми будемо штрафувати таких роботодавців мінімум на 34 тисячі гривень. Що стосується невиконання протиепідемічних заходів – будемо направляти правоохоронні органи для вжиття негайних заходів», – заявив Олег Рубан.

Нагадаємо, що штраф для посадовців за порушення правил щодо карантину людей складає від 34 000 до 170 000 гривень. За перебування без масок в громадських будинках, спорудах і транспорті передбачений штраф від 170 до 255 гривень.

Раніше у Києві оштрафували ресторани та готель за порушення карантину

Джерело