Реєстрація /

Київська влада повідомила, як просувається питання виділення квартир інвесторам «Еліта-Центр»

Продовжують будувати квартири.

В даний час з більш ніж півтори тисячі інвесторів «Еліта-Центр» житло отримали 267 потерпілих.

Про це стало відомо з листа Київської міськдержадміністрації (КМДА) до Кабінету міністрів від 17 грудня 2020 року № 004-2736.

Згідно з документом, майно і земельні ділянки, що належать групі будівельних компаній «Еліта-Центр», знаходяться під арештом і на них накладено заборону на відчуження до завершення кримінальних справ і прийняття рішення суду. Тому відшкодування вартості інвестицій, внесених постраждалими громадянами, відбувається за рахунок інвестиційних конкурсів.

На сьогодні проведено інвестконкурси та укладені договори про будівництво житлових будинків з об'єктами соціально-культурного призначення і підземними паркінгами по земельних ділянках на перетині вулиць Здолбунівської та Тепловозної, вулиці Милославської, в провулку Платонівському, на вулиці Лук'янівській (між вулицею Глибочицькій), на вулиці Оноре де Бальзака (вулиця Польова).

На вулиці Милославській ведеться робота по прокладанню мереж, обробці будинків і прибудинкової території.

По об'єктах в провулку Платонівському і на вулиці Лук'янівській (між вулицею Глибочицькій) ведеться будівництво.

По ділянці на вулиці Оноре де Бальзака (вулиця Польова) проектна документація затверджена. Проводиться робота по отриманню дозвільних та погоджувальних документів на виконання будівельних робіт.

Відзначається, що через соціальний конфлікт з будівництва на перетині вулиць Здолбунівської та Тепловозної проведення підготовчих і будівельних робіт неможливо.

Крім того, структурними підрозділами КМДА спільно з замовником будівництва житла триває робота з пошуку нових земельних ділянок, придатних для будівництва житла постраждалим.

Стаття по темі: Іпотека в Україні в 2020 році: які умови і на скільки будуть знижені ставки по кредитах

Нагадаємо, що раніше зниження ставок за іпотечними кредитами було безпосередньо прив'язане до зниження облікової ставки НБУ. У квітні «учетка» була знижена до 8%. Однак через майже місяць під такий відсоток іпотека доступна тільки в рамках програм Державного фонду сприяння молодіжному будівництву. Також чиновники обіцяли, що у кожного громадянина України буде можливість оформити іпотечний кредит під 10%.

Джерело