Реєстрація /

Київрада закликає ГПУ добровільно відмовитися від земельної ділянки в Голосіїво

Там хочуть створити сквер.

Депутати Київської міської ради звернулися  до Генеральної прокуратури України з проханням добровільно відмовитися від земельної ділянки, яка знаходиться на перетині вулиць Іллі Еренбурга та Жилянської у Голосіївському районі Києва для облаштування скверу. Натомість Генпрокуратурі обіцяють надати іншу земельну ділянку, що не надані у власність чи користування. 

«Київрада у 2003 році передала Генеральній прокуратурі земельну ділянку площею 0,25 га на перетині вулиць Іллі Еренбурга та Жилянської для будівництва, експлуатації та обслуговування житлового будинку. Але мешканці будинку № 45 по вул. Жилянській категорично проти забудови їхньої прибудинкової території. Адже це може призвести до знищення значної частини зелених насаджень. Окрім того, є загроза порушення стійкості будинку та його руйнації. У зв’язку з цим, громадяни підготували клопотання, у якому просять присвоїти земельній ділянці статус скверу», – зазначила депутат Київради Олеся Пинзеник. 

Стаття по темі: Київська інфраструктура: що реалізовано і що обіцяють зробити в 2019 році

Раніше повідомлялося, що реконстуркцію парку Володимирська гірка завершать до 1 липня. Зараз на фінальному етапі спорудження променади на схилах від Андріївського узвозу  (вздовж Алеї художників) до Володимирської гірки. Променада з’єднується також зі сходами до Гончарів-Кожум’яків. 

Джерело