Реєстрація /

Київрада вирішить питання з боргами за газ 5 вересня

Оголошено про внесення до порядку денного сесії питання про погашення боргів перед «Нафтогазом України»

Київська міська рада 5 вересня в 14.00 проведе позачергову сесію. В порядок денний винесено питання про внесення змін до рішення міськради «Про питання заборгованості перед НАК« Нафтогаз».

Засідання було призначено після рішення Кабміну України про виділення субвенції в 750 мільйонів гривень, які повинні піти на погашення боргів компанії «Київенерго» за спожитий газ. Після цього очікується, що паливо буде подано на котельні Києва, 200 з яких станом на 31 серпня були відключені.

Криза в столичній теплоенергетиці розпочалася в квітні 2018 року, коли було прийнято остаточне рішення про створення комунального підприємства «Київтеплоенерго», яке взяло на свій баланс ТЕЦ-5 і ТЕЦ-6.

Раніше послуги з теплопостачання та постачання гарячої води надавала компанія «Київенерго». «Нафтогаз України» відмовився оформити договір на постачання блакитного палива новоствореному київському КП до погашення боргів «Київенерго».

Стаття по темі: 5 найбільш «втомлених» мостів Києва

В результаті близько 70% житлових будинків Києва вже понад півтора місяці залишаються без горячого водопостачання. Столичні комунальники заявили, що підготовка до опалювального сезону 2018-2019 років на межі зриву.

Джерело

Теґи