Реєстрація /

Київрада відкриє свій двір для паркування автомобілів у вихідні та свята 

Рішення прийнято.

Депутати Київської міської ради прийняли рішення щодо того, щоб відкрити свій двір для загального користування. Кияни та гості столиці у вихідні та святкові дні матимуть змогу використовувати територію у дворі адмінбудівлі за адресою: вулиця Хрещатик, 36 для стоянки власних легкових автомобілів.

Умова доступу до парковки Київради – наявність вільних місць та дотримання правил відвідування території. Не порушувати громадський порядок, зберігати чистоту, розміщувати авто відповідно до розмітки. 

«10% місць буде відведено для електромобілів. Також у дворі передбачені зарядні станції для електромобілів і виділені  місця стоянки для людей з інвалідністю. Заїзд буде відкритий зі сторони вулиці Пушкінської», – розповідає заступник міського голови – секретар Київради Володимир Прокопів.

Він переконаний, що таке рішення дозволить зменшити проблему із паркуванням у центральній частині міста. 

Стаття по темі: Як забрати евакуйоване авто в Києві

Раніше повідомлялося, що зміна №2 у ДБН В.2.3-15:2007 «Автостоянки і гаражі для легкових автомобілів» унормувала можливість проектувати автоматизовані автостоянки для легкових автомобілів в містах України. Зміна офіційно вступає в дію з 1 липня 2019 року.

Джерело