Реєстрація /

Київрада продала землю під садибою Грубера

Землю продають.

Найближчим часом ділянка на вул. Прорізний, 25-А у столиці має стати власністю ТОВ «Златовлад» компанії, засновником якої у 2003-2015 роках був відомий український футболіст та функціонер Андрій Шевченко. Відповідне рішення було ухвалено Київрадою минулого тижня. Цю землю компанія отримає для реставрації садиби Флігеля ХІХ століття під офісний центр, причому з розстрочкою платежу. Примітно, що раніше КМДА збиралася продати вказану ділянку під реконструкцію цієї будівлі, але зрештою після обурення громадськості до сесійної зали відповідний проект рішення надійшов у суттєво відкоригованому вигляді.

Відповідне рішення було ухвалено Київрадою – за це проголосували 72 депутати. Суб'єктами подання відповідного проекту рішення №08/231-1333/ПР від 26 жовтня 2023 року виступили заступник голови Київської міськдержадміністрації (КМДА) з питань здійснення самоврядних повноважень Петро Оленич та Департамент земельних ресурсів КМДА.

Нагадаємо, раніше Київрада підтримала перелік природоохоронних заходів, що фінансуються з Київського міського фонду охорони навколишнього природного середовища у 2024 році. Список зокрема включає роботи з відновлення озера Синє.

Раніше повідомлялося, що у Київській області повністю та частково із забезпеченням життєдіяльності вже відновили майже 17 тис. об'єктів. Основна частина, 15,3 тис. будинків, це приватні та багатоквартирні будинки.

Джерело