Реєстрація /

Київ знову судитиметься за землю скверу Небесної Сотні

Власник землі подав позов до суду.

Прокуратура міста Києва подала до Господарського суду пояснення та клопотання про залишення без розгляду заяви компанії GPP Developers Ltd про перегляд рішення суду про повернення до комунальної власності ділянки під сквером Небесної сотні на вулиці Михайлівській, 24-26. Так, столична прокуратура категорично не погоджується з доводами заявника, оскільки зазначені ним у заяві обставини не можуть вважатися нововиявленими, не впливають на вирішення судом даної справи по суті та зводяться лише до переоцінки обставин справи, що не є підставою для перегляду рішення суду.
 
Також встановлено, що заява компанії не відповідає вимогам встановленим закону, оскільки подана з пропуском встановленого законом місячного строку та без належного підтвердження сплати судового збору.

На засіданні постійної комісії Київської міської ради з питань екологічної політики депутати підтримали ініціативу щодо офіційного створення скверу на вул. Михайлівська 24-26.

Стаття по темі: Кому можна не сплачувати податок на землю в Києві – перелік пільговиків та порядок розрахунків

Сквер Небесної сотні самотужки облаштували активісти та волонтери. Але земельна ділянка перебувала у приватній власності,  там планувалося будівництво готельно-офісного центру. Цьогоріч територію було повернуто у власність держави. 

 

Джерело