Реєстрація /

Київ знову просить Кабмін віддати йому Гостинний двір

Будівля знаходиться в державній власності.

Київська міськдержадміністрація подала до Кабінету міністрів проект розпорядження уряду про передачу будівлі Гостинного двору в комунальну власність Києва. Основним аргументом для такого рішення столична влада назвали той факт, що КМДА ще в 2015 році видало Регіональному відділенню Фонду держмайна України в Києві припис з вимогою виконання першочергових консерваційних робіт на пам'ятці. Але до сих пір нічого не було зроблено і будівля знаходиться в аварійному стані.

Київська ж влада обіцяє реставрувати будівлю за рахунок міського бюджету, але виключно після передачі її у власність столиці.

Раніше повідомлялося, що право власності на будівлю Гостиного двору було зареєстровано за Фондом держмайна України. Будівля площею 12752 кв. м знаходиться на Контрактовій площі, 4. У 2011 році Гостинний двір було виведено з Державного реєстру пам`яток архітектури. Наступного року Київрада передала «Укрреставрації» в оренду на 5 років земельну ділянку під Гостинним двором для проведення реконструкції цієї будівлі під торговельно-офісний центр з гостьовою стоянкою. 

Джерело