Реєстрація /

Київ заробив на оренді майна з початку року 116 мільйонів гривен


Показник збільшився.

У першому кварталі надходження від оренди комунального майна столиці склали майже 116 мільйонів гривень, що на 24% більше від аналогічного періоду 2018 року.

Про це повідомив заступник голови Київської міської державної адміністрації Володимир Слончак.

«Станом на сьогодні в оренді знаходиться понад 1 мільйон 130 тисяч квадратних метрів комунального майна. Щоквартально профільний Департамент комунальної власності аналізує та здійснює потрібні господарські заходи, аби кожен квадратний метр працював на подальший розвиток міста. Також із метою збереження і контролю за станом майна громади фахівці Департаменту протягом першого півріччя 2019 року здійснили 83 перевірки використання об’єктів комунальної власності», – повідомив Слончак.

Заступник голови КМДА нагадав, що із початку нового року в столиці діє суттєве скорочення термінів укладання договорів оренди на комунальне майно: зі 120-190 днів до 40-80 днів. 

Раніше повідомлялося, що активність орендарів в Києві в порівнянні з травнем 2018 року зросла на 20%, заявила Генеральний директор АН «Благовіст» Олена Бібєрова. За словами експерта, незважаючи на зростання кількості угод, розмір орендної плати суттєво не змінився.

Джерело

Теґи