Реєстрація /

Київ заборонить передачу нерухомості юридичним особам зі статутним капіталом РФ

Київрада проголосувала за відповідне рішення.

Депутати Київської міської ради прийняли рішення, заборонити передачу комунального майна та землі юридичним особам зі статутним капіталом держави-агресора.

Йдеться про мораторій для компаній у статутних капіталах яких частка держави-агресора становить більше 25%, або кінцевим бенефіціаром яких є держава-агресор.

«Таке рішення насправді назріло уже давно. Мало того, переконаний, що подібну заборону потрібно встановити на всеукраїнському рівні. Тому дуже вірю в те, що всі українські міста візьмуть приклад зі столиці, і приймуть аналогічні рішення. Не виключаю, і навіть дуже сподіваюся, на такий розвиток подій, при якому прийняте сьогодні Київрадою рішення ляже в основу законопроекту, що заборонить продаж та передачу в оренду  української землі та майна представникам країни-агресора на загальнонаціональному рівні», – зазначив депутат Київради Олег Петровець.

Стаття по темі: Зміни законодавства в сфері нерухомості: що треба знати для укладання угоди купівлі-продажу в Україні

Раніше повідомлялося, що Фонд гарантування вкладів фізичних осіб продав громадсько-офісний центр на бул. Гавела, 6, корпус 3 в Києві. Площа будівлі – 28,1 тис. кв.м. Раніше нерухомість належала АТ «ВТБ банк», який був оголошений неплатоспроможним в кінці минулого року.

Джерело

Теґи