Реєстрація /

Київ пропонує приватизувати 28 об’єктів нерухомості

Депутати затвердили перелік.

Депутати Київради підтримали за основу проект рішення «Про затвердження переліку об’єктів комунального майна територіальної громади міста Києва, що підлягають приватизації».

Про це повідомив заступник голови Київської міської державної адміністрації Володимир Слончак.

«На сьогодні столиця володіє низкою приміщень, які не задіяні у діяльності виконавчих органів, комунальних підприємств, і місто витрачає значні кошти, а отже – зазнає збитків при сплаті земельного податку, витрат на утримання тощо. Тож, шляхом приватизації міська влада прагне оптимізувати структуру комунальної власності, позбутися надлишкових та непрофільних активів, а отримані кошти направити на подальшу розбудову інфраструктури Києва», – повідомив Слончак.

Стаття по темі: Безкоштовна приватизація землі в Україні у 2019 році: ціни та терміни

До нового переліку входять 28 об’єктів міста Києва. Дані об’єкти не впливають на забезпечення органами держвлади чи міста їхніх завдань, а також згідно із Законом України не входять до переліку об’єктів, що не підлягають приватизації.

До прикладу, раніше лише від одного приміщення на вулиці Миколи Мурашка, будинок 4/2 до бюджету надійшло 4,3 мільйони гривень.

Раніше повідомлялося, що Фонд гарантування вкладів фізичних осіб продав громадсько-офісний центр на бул. Гавела, 6, корпус 3 в Києві. Площа будівлі – 28,1 тис. кв.м. Раніше нерухомість належала АТ «ВТБ банк», який був оголошений неплатоспроможним в кінці минулого року.

Джерело

Теґи