Реєстрація /

Київ виходить з локдауну 1 травня, але дитячі садочки та школи відкриють пізніше

Віталій Кличко закликає використовувати громадський транспорт лише «в разі нагальної потреби»

Влада Києва вирішила посабити карантинні обмеження та вийти з локдауну 1 травня. Суворий карантин протримався більше місяця.

Про рішення Комісія з надзвичайних ситуацій КМДА оголосив мер Києва  Віталій Кличко.

«Сьогодні вранці Комісія з надзвичайних ситуацій міста ухвалила рішення про послаблення протиепідемічних заходів у столиці. Ми сподіваємося, що і Державна комісія з надзвичайних ситуацій ухвалить рішення про перегляд рівня епідемічної небезпеки та виведення столиці із «червоної зони».

Що запрацює в Києві з 1 травня

  1. З 1 травня весь наземний громадський транспорт та метро поновлять перевезення пасажирів з дотриманням визначених раніше протиепідемічних норм та правил. Мер закликав їздити громадським транспортом «тільки в разі нагальної потреби».
  2. З 1 травня в Києві відновлять роботу заклади торгівлі, торгово-розважальні центри, ринки, ярмарки, заклади громадського харчування, спортивні зали та фітнес-центри.
  3. З 1 травня  відновлюють роботу Центри надання адміністративних послуг. Вони прийматимуть відвідувачів за попереднім записом через електронні сервіси.

Читайте також: Скільки платять за комуналку мешканці новобудов: за що їм доводиться доплачувати

А от заклади освіти запрацюють пізніше – лише з наступної середи, 5 травня. Навчальний процес розпочнеться в школах, дитячих садах та у вищих навчальних закладах. Дитсадочки та школи відновлять прийом документів для зарахування дітей у перший клас на наступний навчальний рік.

Джерело

Теґи