Реєстрація /

Київ та Франція співпрацюватимуть у сфері поводження із побутовими відходами

Підписали меморандум.

Мер Києва Віталій Кличко підписав Меморандум з французькою компанією «Veolia Central&Eastern Europe S.A.» про співпрацю в сфері поводження із твердими побутовими відходами.

Столиця має чіткі плани поступового відходу від технології захоронення сміття – як від застарілої та екологічно небезпечної методики.

Наразі Київ готує власний регіональний план управління відходами, який доповнить Національну стратегію поводження з відходами. Зараз здійснюються роботи щодо убезпечення полігону твердих побутових відходів № 5 поблизу с. Підгірці на Київщині. Там триває перекладка сміття, засипають ТПВ ґрунтом, встановили сучасне обладнання, яке переробляє фільтрат. Із кожним днем, зауважив мер, полігон стає безпечнішим.

Проте зважаючи на ті питання, які ще необхідно вирішити, столиця відібрала потенційні земельні ділянки для розміщення заводу механіко-біологічної обробки, і розпочате проектування.

Раніше повідомлялося, що у липні міська влада Києва має намір запустити пілотні проекти з метою роздільного збору твердих побутових відходів. У місті планується встановити до трьох тисяч контейнерів для окремих фракцій – пластику, скла.

Стаття по темі: Київська інфраструктура: що реалізовано і що обіцяють зробити в 2019 році

Крім того, у Києві місто встановило 2,5 тисячі контейнерів для роздільного збору твердих побутових відходів. 

Джерело