Реєстрація /

Київ розширить мережу прокату велосипедів

Шукають інвесторів.

У столиці проведуть інвестиційні конкурси із залучення інвесторів до створення велосипедної мережі «bike-sharing». 

Про це йдеться у розпорядженні КМДА.

Впровадження проекту можливе у разі ув’язки велосипедних пунктів прокату системи «bike-shаring» із існуючими веломаршрутами або погодженими (затвердженими) проектними рішеннями трас веломаршрутів. При облаштуванні цих пунктів також буде враховано наявну транспортну ситуацію.

За інформацією Департаменту економіки та інвестицій, орієнтовні техніко-економічні показники, перелік конкретних місць для розміщення локацій та інші характеристики за проектом визначить КП «Київське інвестиційне агентство» на етапі виконання підготовчих робіт та підготовки пропозицій до умов інвестиційних конкурсів.

Стаття по темі: На велосипеді столицею: де побудують нові велодоріжки в Києві

«Створення велосипедної мережі «bike-shаring» сприятиме покращенню екологічних показників, зниженню фінансового навантаження на міський бюджет при реконструкції доріг і магістралей, підвищенню туристичної привабливості столиці, а також залученню інвестиційних ресурсів до економіки Києва», – впевнені у КМДА.

Раніше повідомлялося, що за 100 днів існування сервісу громадського прокату велосипедів в Києві їм скористалися 9284 рази. Всього ж в сервісі зареєструвалися 18642 рази. В цілому на 100 орендованих велосипедах проїхали 34890 км. Середня тривалість поїздки – 47 хвилин.

Джерело