Реєстрація /

Київ перероблюватиме опале листя

Побудують спеціальний комплекс.

У Києві у 2020 році побудують комплекс з переробки органічних решток (опале листя, скошена трава та зрізані гілки), у результаті чого вироблятиметься біогаз.

Про це повідомив голова постійної комісії з питань екологічної політики Київської міської ради Костянтин Яловий. 

«Підприємство включатиме три біореактори, де і перероблятиметься органічна сировина. За попередніми оцінками – це щороку близько 30 тонн органіки, яку зараз комунальні підприємства зберігають на спеціальних майданчиках, де або компостують, або утилізують», – значиться у повідомленні.

За словами депутата, відкриття комплексу дає одразу дві переваги: запобігаємо спалюванню листя та отримуємо біогаз і добрива, що залишаються після переробки органіки. До речі, крім листя і трави у комплексі можна буде перероблювати продукти харчування, жири та рідкі побутові відходи. 
Біогаз – це різновид палива, який утворюється в результаті розкладання органіки. У подальшому його можна перетворювати на електричну чи теплову енергію, або використовувати як пальне для автомобілів. 
Костянтин Яловий також уточнив, що в тій же Швеції, більшість громадського транспорту їздить саме на біогазі.

Також депутат додав, що представництво фінської компанії, яке займатиметься будівництвом, взяло зразки сировини (вологе і сухе опале листя та скошена трава) для проведення досліджень.

Стаття по темі: Квартири в передмісті Києва: попит зростає, а висока конкуренція стримує зростання цін

Раніше повідомлялося, що у Києві значно погіршилася якість повітря. Влада приймає необхідні міри. Так із 19 вересня і на необмежений термін щоранку із 7:00 до 10:00 в’їзд вантажного транспорту до Києва з боку Борисполя заборонять. Так хочуть зменшити вплив на стан повітря у столиці. Таке рішення ухвалено на засіданні постійної комісії техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій КМДА.

Джерело