Реєстрація /

Київ отримав першу партію натяжних тросів для Подільсько-Воскресенського мосту (відео)


Будівництво не зупинили.

Київ отримав першу партію натяжних тросів для Подільсько-Воскресенського мосту. Про це написав мер столиці Віталій Кличко. Також він оприлюднив відео про те, як триває добудова мосту.

«Активні роботи з будівництва Подільсько-Воскресенського мостового переходу не припиняються і взимку. Після демонтажу верхньої частини тимчасових опор, що утримували арку (іржавих конструкцій, які всі добре пам’ятають) на черзі новий важливий етап. Встановлення натяжних тросів, що забезпечуватимуть надійність утримання конструкцій мосту, розрахованих під автомобільне сполучення та лінію метрополітену. Їх виготовляють у німецькому місті Гельзенкірхен на заводі компанії Bridon-Bekaert – відомого у світі підприємства, що виробляє всі види промислових сталевих тросів, – зазначив Віталій Кличко. – Я був на заводі і ми домовилися про їх закупівлю навесні минулого року. До початку квітня цього року німецьке підприємство повинне поставити 68 гігантських тросів. Першу партію Київ уже отримав. І фахівці розпочинають підготовчі роботи, щоб з травня почати монтаж цих підвісів. Далі повністю демонтують нижню частину тимчасових опор і міст «стане» на своє місце», – написав мер столиці.

Він також наголосив, що тривають роботи з будівництва інших ділянок мостового переходу. Так майже добудували естакаду на Рибальському півострові, побудовані лівоповоротний з’їзд на вулицю Набережно-Рибальську, естакади на Трухановому острові та в урочищі Горбачиха, міст через річку Десенку. Тривають роботи з будівництва заїзду на мостовий перехід із вулиці Набережно-Хрещатицької в районі вулиць Верхній та Нижній Вали, а також ділянки Подільсько-Воскресенського мостового переходу від дамби Русанівських садів до нового шляхопроводу через залізницю на лівому березі. Продовжується будівництво самого шляхопроводу на ділянці від вулиці Центральної Садової до перетину із залізницею.
 

Стаття по темі: Скільки ремонтують мости в Києві: рекордсмен Південний міст перекритий 5 місяців на рік

Нагадаємо, що будівництво Подільсько-Воскресенського моста триває вже 27 років. За цей час неодноразово змінювався загальний кошторис будівництва.

Джерело