Реєстрація /

Київ оскаржить рішення суду щодо повернення зеленої зони біля метро «Сирець» для забудови

Земля надана у використання апарату РНБО.

Департамент земельних ресурсів КМДА вже підготував апеляцію на рішення суду про повернення зеленої зони біля метро «Сирець» у використання апарату РНБО України для забудови.

Про це повідомляє Департамент земельних ресурсів.

31 серпня 2021 року Окружний адмінсуд Києва визнав протиправним та скасував розпорядження КМДА «Про припинення апарату РНБО України права постійного користування земельною ділянкою на вулиці Щусєва у Шевченківському районі міста Києва».

«Тим самим суд зробив крок для того, щоб земельну ділянку на вул. Щусєва забудували багатоквартирними будинками з паркінгами», – повідомляє директор Департаменту Валентина Пелех.

Також у Департаменті зазначили, що під час того, коли ділянка була у використанні РНБО України, вона не використовувалась за призначенням. За цей час ділянка стала занедбаною та була доведена до критичного стану.

У свою чергу, після припинення права постійного користування ділянкою апарату РНБО КО «Київзеленбуд» подало клопотання та власними силами очистило територію від сміття, привело до належного стану та здійснило благоустрій.

У Департаменті нагадали, що у 2019 році КМДА за результатами обстеження земель видала розпорядження, яким припинила апарату РНБО право постійного користування ділянкою у зв’язку з тим, що вона не використовується за цільовим призначенням.

Читайте також: Популярні квартири на ринку нерухомості Києва: що користується підвищеним попитом в 2021 році

Раніше Київ подав 20 інфраструктурних проєктів на проєкт «Велике будівництво».

Джерело