Реєстрація /

Київ хоче просити у Кабміну грошей на будівництво розв'язки на Харківській площі

У міста немає коштів.

Київрада готує звернення до Кабміну про виділення коштів для будівництва багаторівневої транспортної розв'язки на Харківській площі в Києві.

Про це стало відомо з повідомлення прес-служби Київради.

Йдеться про транспортну розв'язку, яка розташована між Харківським шосе, Ташкентською вулицею, Бориспільським шосе, вулицею Світлою, вулицею Колекторною і проспектом Бажана. Її будівництво повинно прискорити рух у всіх напрямках, бо буде забезпечена безперервність автомобільного потоку за рахунок того, що приберуть світлофори.

Планується, що транзитні машини зможуть проїжджати без зупинок з правого берега від вулиці Грінченка до виїзду з міста через Південний міст в сторону проспекту Бажана і Бориспільського шосе. Також повинна збільшитися швидкість руху в напрямку Харківського шосе і мікрорайону Бортничі.

«Транспортний вузол на Харківській площі є частиною маршруту державного значення, який об'єднує аеропорт «Бориспіль» і столичний адмінцентр. Тому в першу чергу він виконує туристичну і логістичну функції загальнодержавного рівня. Тому в даному випадку місто може розраховувати на повноцінну участь держави в будівництві багаторівневої розв'язки», – вважає голова комісії з питань транспорту Олексій Окопний.

Раніше повідомлялося, що за три роки побудують 500 нових кільцевих розв’язок.

Джерело