Реєстрація /

Києву віддали в управління стадіон «Спартак»


Стадіон потребує ремонту.

Кабінет Міністрів України прийняв розпорядження щодо передачі стадіону «Спартак» до сфери управління міста Києва.

Про це повідомила депутатка Київської міської ради, членкиня Постійної комісії з питань бюджету та соціально-економічного розвитку Олена Говорова.

«На сьогодні учбово-спортивна база «Спартак» потребує капітального ремонту та оновлення спортивного обладнання. Влада готова виділяти кошти на реконструкцію стадіону, як цілого комплексу з басейном, біговими доріжками, критим манежем, тим самим сприяти розвитку спортивної галузі у столиці», – наголосила Олена Говорова. 

Вона також підкреслила, що визначення Київської міської адміністрації уповноваженим органом управління учбово-спортивної бази «Спартак» сприятиме ефективному використанню державного майна та забезпеченню подальшої передачі його у власність територіальної громади Києва, з метою збереження дитячо-юнацьких спортивних шкіл, підготовки спортивного резерву до складу збірних команд України з різних видів спорту та покращенню матеріально-технічної бази фізичної культури та спорту Києва. 

Читайте також: Що буде з цінами на нерухомість Києва – прогнози девелопера та відомого економіста

На учбово-спортивній базі «Спартак» на сьогодні функціонує шість дитячо-юнацьких спортивних шкіл, дві з яких – спеціалізовані, які фінансуються за кошти бюджету Києва. У закладах проводяться заняття з плавання, легкої атлетики, спортивної акробатики та інших видів спорту. Загалом зазначені школи відвідують понад 2 230 дітей.

Раніше повідомлялося, що на Троєщині добудували стадіон.

Джерело