Реєстрація /

Києву допоможуть розробити концепцію транспортного сполучення Троєщини і центру міста

Підписано угоду.

Підписано угоду між КМДА та Міжнародною фінансовою корпорацією (IFC) щодо надання консультативних послуг в сфері розвитку транспортної інфраструктури Києва. 

«Для нас дуже важливо створити оптимальну транспортну модель, що зможе поліпшити сполучення між різними районами столиці. І в цьому напрямку ми  раді співпрацювати і використовувати досвід наших партнерів, світовий досвід, щоб максимально ефективно використовувати ті можливості, які є в нашому місті. Ми говоримо про систему TRT (Troyeshina Rapid Transit)», – сказав мер Києва Віталій Кличко.

Експерти готові розробити техніко-економічне обґрунтування для детального плану швидкісного коридору на Троєщину, здійснити технічну, фінансову та економічну оцінку варіантів реалізації проекту «Платформа міст Європи та Центральної Азії».

У результаті Міжнародна фінансова корпорація надасть КМДА звіт про доцільність розвитку Троєщинського швидкісного транспортного коридору, що включатиме у себе й технологічні альтернативні варіанти та інфраструктурні рішення, фінансові характеристики, екологічні і соціальні питання, план експлуатації та управління.

Стаття по темі: Київська інфраструктура: що реалізовано і що обіцяють зробити в 2019 році

Раніше повідомлялося, що тендерний комітет КП «Київський метрополітен» скасував тендер на проектні роботи з будівництва Подільсько-Вигурівської лінії Київського метрополітену.

Джерело