Реєстрація /

Києві відкриють 11 відділень у лікарнях для дослідження на коронавірус

Столицю готують до карантину.

Від початку пандемії COVID-19 у дев’яти київських лікарнях було відкрито вірусологічні лабораторії, де виконуються дослідження на коронавірусну інфекцію (ПЛР). Ще у двох закладах такі ж лабораторії запрацюють вже восени цього року.

Про це повідомила заступниця голови КМДА, депутатка Київської міської ради Ганна Старостенко.

«Функціонування при лікарні вірусологічної лабораторії, яка самостійно досліджує матеріал, зокрема й на COVID-19, дає можливість нашим медикам значно швидше отримувати результати досліджень, а отже й приймати рішення стосовно лікування пацієнтів. Наголошую, що ПЛР-тестування пацієнтів здійснюється безкоштовно, якщо ж людина не перебуває у стаціонарі – за наявності направлення від лікаря», – пояснила депутатка.

За словами Ганни Старостенко, цієї осені ПЛР-лабораторії запрацюють у Київській міській  клінічній лікарні швидкої медичної допомоги та Київській міській клінічній лікарні №1. На їх облаштування та закупівлю обладнання з міського бюджету було виділено майже 17 млн грн.

Зазначимо, що ПЛР-лабораторії на сьогодні функціонують у наступних закладах: Київська міська клінічна лікарня №4, Київська міська клінічна лікарня №5, Київська міська клінічна лікарня №6, Київська міська клінічна лікарня №7, Київська міська клінічна лікарня №8, Олександрівська клінічна лікарня, КНП «Академія здоров’я людини», Пологовий будинок №5 та КНП «Київська міська дитяча клінічна інфекційна лікарня».

Стаття по темі: Новий Генплан Києва: як буде розвиватися столиця, скільки побудують житла і куди прокладуть метро

Раніше повідомлялося, що на сьогоднішній день жодне з міст-мільйонників в Україні не внесло зміни у генеральні плани населених пунктів згідно з прийнятими новими державними будівельними нормами щодо містобудування – ДБН «Планування і забудова територій». І якщо до кінця 2020 року чинні геплани не будуть оновлені відповідно до цих норм, в Україні потрібно ввести мораторій на нову забудову.

Джерело