Реєстрація /

Кияни просять перевірити законність будівництва в центрі

Будівлю вже почали будувати.

У Києві назріває будівельний скандал. За адресами вул. Михайлівська, 10 і вул. Михайлівська, 12 в Шевченківському районі Києва ведеться нове будівництво і вже зведено 8 поверхів будівлі. Депутат Київради Ігор Мірошниченко закликав Міністерство культури перевірити законність знесення історичного фасаду, що  раніше стояв на цьому місці будинку, а також перевірити, чи немає негативного впливу на історичні будівлі поруч.

«На даний момент за даними адресами ведеться абсолютно нове будівництво, історичний фасад будинків знищений, зведено вже більше 8 поверхів, що суперечить вимогам законодавства у сфері містобудівної діяльності, будівельних норм, стандартів і правил, і в сфері охорони культурної спадщини, оскільки будинку №10 і №12 по вул. Михайлівській в Шевченківському районі м.Києва знаходяться в історичному ареалі Києва, поруч з ними знаходяться пам'ятники архітектури, історії місцевого значення, зокрема, це будинки №№12-А, 12-Б і 14-А по вул. Михайлівській, які можуть бути пошкоджені або зруйновані внаслідок протиправних дій забудовників», – йдеться в депутатському зверненні.

Мірошниченко просить Мінкультури негайно перевірити дотримання забудовниками вимог законодавства.

Раніше киянам нагадали, що на загальнодоступному порталі http://monitor.mkk.kga.gov.ua/ розміщена актуальна інформація про забудови Києва та виявлені випадки самочинного будівництва.

Наразі у базі порталу 103 незаконних об’єкти будівництва.

Джерело