Реєстрація /

У столиці наразі 103 об’єкти незаконного будівництва

Карта будівництв оновлюється.

Киянам нагадали, що на загальнодоступному порталі http://monitor.mkk.kga.gov.ua/ розміщена актуальна інформація про забудови Києва та виявлені випадки самочинного будівництва.

Про це повідомив перший заступник голови КМДА Микола Поворозник.

Наразі у базі порталу 103 незаконних об’єкти будівництва.

«Міська влада здійснює постійний моніторинг самочинних забудов. Доступ громадськості до інформації про результати цього моніторингу сприяє боротьбі з самочинними будівництвами. Перевірка наявності дозвільної документації на будівництво необхідна кожному, хто планує придбати житло або нежитлову нерухомість у столиці» – підкреслив Микола Поворозник.

На порталі всі об’єкти будівництва позначені чотирма кольорами: зелений – «законне будівництво», жовтий – «потребує додаткової перевірки», червоний – «самочинне будівництво», білий – «чекає рішення», це колір для новоствореної картки будівництва.

«Звернення про випадки самочинного будівництва можуть надходити від фізичних і юридичних осіб, а також державних та правоохоронних органів. Ознаками самочинного будівництва є будівництво об’єкту на земельній ділянці, яка не відведена для цієї мети, або будівництво без відповідного документа, який дає право виконувати будівельні роботи чи належно затвердженого проекту або з істотними порушеннями будівельних норм і правил», – зазначив заступник голови КМДА Вячеслав Непоп.

У Департаменті з питань державного архітектурно-будівельного контролю у місті Києві звертають увагу відвідувачів порталу на те, що інформація постійно оновлюється. Зокрема, у випадку усунення або, навпаки, виявлення порушень під час перевірки, статус об’єктів будівництва може бути змінений.

Стаття по темі: Як отримати доступне житло в Україні: що змінюється в програмі Кабміну

Нагадаємо, у вересні 2018 року Верховна Рада України змінила Закон «Про житловий фонд соціального призначення». Народні депутати дозволили включати в чергу на житлоплощу нові категорії пільговиків, в тому числі внутрішніх переселенців.

Джерело