Реєстрація /

Кияни просять перенести великі рекламні LED-екрани подалі від доріг


Деякі просять відключити.

На сайті Київради зареєстровані дві петиції з пропозиціями перенести існуючі великі рекламні LED-екрани подалі від доріг або вимикати їх у темний час доби, а також з проханням заборонити установку великих рекламних екранів уздовж доріг.

«Пропоную заборонити установку вздовж доріг великих LED-екранів (телевізорів) і перенести вже існуючі подалі від проїжджої частини або змусити власників цих екранів вимикати їх в темний час доби. Це потрібно зробити заради безпеки самих водіїв і пішоходів», – йдеться в петиції.

На думку автора, такі екрани відволікають увагу водіїв динамічним і яскравим контентом, який може призводити до підвищення ризиків виникнення ДТП.

В іншій петиції пропонується заборонити установку вздовж доріг великих рекламних екранів і демонтувати (перенести) вже існуючі.

«Наприклад, на проспекті Бажана біля ст. метро «Славутич». Ці телеекрани відволікають увагу водіїв від дорожньо-транспортної обстановки, що значно підвищує ймовірність виникнення ДТП через динамічно змінюються сюжетів рекламного контента, особливо в темний час доби», – йдеться в петиції.

Читайте також: Коли жителів «хрущовок» переселять в новобудови: реконструкцію застарілого житла обіцяють зрушити з мертвої точки

Раніше повідомлялося, що у липні в Києві було демонтовано 1325 одиниць незаконних рекламних засобів, серед яких 843 одиниці демонтували їх власники. Крім того, тепер власники площин часто самостійно демонтовують конструкції, які не відповідають прийнятим Правилам.

Джерело