Реєстрація /

Киянам розповіли, скільки бюветів працює і як часто їх перевіряють

Частина бюветів на ремонті.

У Києві зараз працює 173 бюветних комплекси, вони находяться на балансі «Кіевводофонд». Ще кілька десятків поки на ремонті.

На сайті підприємства можна ознайомитися з результатами контролю якості кожного бювету, а також ознайомитися з картою бюветних комплексів.

Про це стало відомо з повідомлення прес-служби КМДА.

«У разі, коли питна вода не відповідає необхідним державним нормам і правилам, працівники нашого підприємства проводять термінові санітарно-профілактичні роботи, після чого повторно перевіряють якість питної води. Такі дії необхідні і дієві для усунення можливих відхилень», – розповіла директор підприємства Світлана Козловська.

Глибина артезіанських свердловин складає від 90 до 340 метрів, тобто бювети харчуються артезіанською водою з Сеноманського і Юрського водоносних горизонтів.

Як часто перевіряють бювети в Києві:

• повна перевірка – 1 раз в рік (56 показників, з них радіаційні – 1 раз в 3 роки);
• скорочена – 1 раз в 3 місяці (11 показників);
• виробнича – за регламентом (16 показників).

Після отримання результатів проб питної води, співробітники розміщують копію протоколу випробувань на інформаційних табличках бюветних комплексів і на сайті підприємства.

Стаття по темі: Купівля квартири у забудовника: безпечні і не дуже способи інвестування

Раніше повідомлялося, що в Україні планують інвестувати в інфраструктуру не менше 20 мільярдів доларів за 5 років. Також спеціалізоване водогосподарське комунальне підприємство «Київводфонд» відремонтувало 26 столичних бюветних комплексах.

Джерело