Реєстрація /

Киянам розповіли, чому збільшився кошторис будівництва Шулявського мосту

Додали додаткові витрати.

До кошторисної вартості реконструкції Шулявського шляхопроводу додалися кошти на здійснення суміжних робіт.

Про це повідомив мер Києва Віталій Кличко.

«Вартість будівництва самого мосту, практично, не змінилася. Але додалися роботи, що не передбачалися – доведеться, наприклад, переносити колектор, тепломережі, що знаходяться поблизу мосту, – сказав мер. – Ми робимо все прозоро, всі цифри абсолютно відкриті, ми готові надати документи всім контролюючим органам. Наше завдання – вчасно, за графіком, збудувати міст, відкрити рух ним», – підкреслив Віталій Кличко. 

На запитання, чи не означає це, що проектна документація була підготована неправильно, мер зазначив, що документація розроблена безпосередньо на оновлення шляхопроводу і не враховувала інших робіт.

Роботи зі зведення шляхопроводу тривають. І цими вихідними там встановлюватимуть прогін нового мосту над проспектом Перемоги.

Раніше повідомлялося, що у зв’язку зі зведення Шулявського шляхопроводу 12 жовтня о 22:00 рух проспектом Перемоги буде перекрито до 5:00 14 жовтня. У цей час над проїжджою частиною проспекту встановлюватимуть прогін нового мосту.

На час закриття руху транспорту проспектом Перемоги змінюється порядок організації роботи громадського транспорту.

Так, закривається рух тролейбусів маршрутів №№ 5, 7, 92Н, 93Н, 94Н на ділянці від станції метро «Нивки» до Повітрофлотського шляхопроводу.

Стаття по темі: 5 найбільш «втомлених» мостів Києва

Джерело