Реєстрація /

Киянам повідомили дату відкриття відремонтованого вестибюля на станції метро «Святошин»

Скоро відкриють станцію.

У Києві 1 листопада оновлений вестибюль № 2 станції метро «Святошин» відкриють для пасажирів.

«Оновлена станція «Святошин», що ми відкрили після ремонту в березні, стала пілотною. В якому сенсі? Тут ми впроваджували сучасні норми доступності в збудовану за радянських часів станцію. Загалом на станції встановили 3 ліфти та 3 підйомники, обладнали тактильні смуги, навігацію, звукові сигнали. Консультації щодо потреб маломобільних категорій населення надавала Асамблея людей з інвалідністю», – сказав мер Києва Віталій Кличко.

У другому вестибюлі для можливості пересування людей з інвалідністю встановили один ліфт та 2 вертикальних підйомника. Виклали тактильну плитку, встановили інформаційні покажчики. Оновили покриття підлоги, стін, стелі вестибюля та прилеглого переходу. Встановили нові двері на вході у вестибюлі. Здійснили благоустрій території біля станції.

«Виконали тут і всі необхідні роботи із заміни систем функціонування станції. Пасажири їх не бачать але вони є важливими для щоденної роботи станції. Це системи пожежної безпеки, вентиляції, зв’язку, гучномовного оповіщення, освітлення, водопостачання, гідроізоляції та відеонагляду», – розповів мер.

Святошин – це великий транспортний хаб. Сюди приходить електричка, приміський транспорт, міський наземний громадський транспорт. Пасажиропотік же тільки на станції метро – у середньому близько 35 тисяч пасажирів щодня.
 

метрометрометро

Стаття по темі: Куди здавати зелені картки метро і як отримати за це гроші

Раніше повідомлялося, що київське метро за 8 місяців 2019 року перевезло майже 322 мільйони пасажирів. Найбільш затребуваною залишається «червона» гілка метро Києва – на ній перевезено 132,2 мільйона чоловік.

Нагадаємо, що у «Київському метрополітені» триває реформа системи перевезення пасажирів – змінені форми та умови сплати за проїзд. Жовтень 2019 року стане останнім місяцем, коли можна буде скористатися жетоном у метро Києва.

Джерело