Реєстрація /

Киянам повернуть гарячу воду після рішення суду


Знайшли спосіб відновити водопостачання.

Вже затвердили мирову угоду між НАК «Нафтогаз» і КП «Київтеплоенерго». Її затвердять на засіданні Господарського суду Києва. Після цього буде укладено договір на поставку газу.

Про це стало відомо з повідомлення прес-служби Київської міськдержадміністрації.

«Алгоритм, який був узгоджений для вирішення ситуації із заборгованістю, має послідовний характер: виконання одного пункту дозволяє почати інший. На жаль, постанова Кабінету Міністрів України № 705, прийнята ще 29 серпня, виконана тільки 3 жовтня. Міністерство фінансів України перерахувало кошти НАК «Нафтогаз» як виконання зобов'язань державного бюджету на погашення різниці в тарифах на теплову енергію. Це, в свою чергу, дозволяє вирішити питання штрафів і пені, які були нараховані на основну частину заборгованості», – сказав заступник голови КМДА Петро Пантелєєв.

Підготовлено робочий варіант мирової угоди з «Нафтогазом». Угода повинна бути затверджена в Господарському суді Києва. Засідання призначене на 10 жовтня. Після отримання рішення будуть укладені договори на поставку газу і відновлено роботу об'єктів теплогенерації – ТЕЦ-6 і майже 200 котелень.

Читайте також: Аналіз цін на вторинному ринку житлової нерухомості Києва: вересень 2018 р.

Джерело