Реєстрація /

Киянам повернули більше 5 мільйонів гривень за неякісні комунальні послуги

Частину послуг не надали.

У Києві за ненадані керуючими компаніями з обслуговування житлового фонду послуги з утримання будинків, споруд та прибудинкових територій проведено перерахунки на користь споживачів на загальну суму 5 млн. 502 тис. грн.

За словами начальника Житлово-комунальної інспекції Київської міськдержадміністрації, Станіслава Москалевського, головними підставами для проведення перерахунків стали: ненадання послуг з прибирання прибудинкової території (526 тис. 534 грн.), з прибирання сходових клітин (1 млн. 63 тисячі 761 грн.), з технічного обслуговування ліфтів (614 тис. 201 грн.), з обслуговування систем диспетчеризації (311 тис. 905 грн.), з поливу дворів, клумб і газонів (1 млн. 946 тисяч 372 грн.) та ін.

Стаття по темі: Житло як інвестиція: 25% квартир в Києві купують для здачі в оренду

Він зазначив, що сума перерахунків відображається в квитанціях в графі «перерахунок». Станіслав Москалевський підкреслив, що в разі порушень з боку виконавців послуг необхідно складати акти-претензії відповідно до постанови Кабінету міністрів України від 11 грудня 2013 № 970 «Про затвердження Порядку проведення перерахунків розміру плати за послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій у разі перерви в їх наданні, ненадання або надання не в повному обсязі».

Джерело