Реєстрація /

Киянам показали нове відео із будівництва найвищого прапора

Скоро роботи завершать.

У Києві триває будівництво прапора на території меморіального комплексу «Національний музей історії України в другій світовій війні». Саме тут напередодні Дня Незалежності, 23 серпня буде піднято головний прапор країни – найвищий у нашій державі.

Нині будівельники вже встановили першу металеву опору головного флаг-штоку країни.

Про це повідомили у Департаменті будівництва та житлового забезпечення КМДА.

«Цей проєкт виконується за позабюджетні кошти. До 22 серпня встановлять усю металеву конструкцію і флагшток буде готовий до підняття державного прапору. Реалізуючи такі проєкти, ми нагадуємо про свою державність, соборність і самостійність», – відзначив директор департаменту Сергій Мартинчук.
Архітектор та директор компанії «Раден» Сергій Казарянець розповідає, що ідея встановити найвищій прапор в столиці виникла у 2017 році, і нині таки буде втілена вжиття.

«Стилобат (кам’яна основа пам’ятнику – прим. ред.) буде виконана із червоного граніту і матиме форму козацького хресту. Цей камінь вважається королем серед гранітів – за рахунок його унікальності та міцності. Деталі для стилобату вирізали у Лезніковському родовищі на Житомирщині», – розповів Сергій Казарянець.

Всі елементи флагштоку, за його словами спроектовані згідно вимог ЮНЕСКО. Нагадаємо, розмір флагштоку сягатиме 90 метрів, а розмір полотнища прапору – 16 на 24 метри. При цьому він обертатиметься навколо своєї осі, а до флаштоку буде вести алея, яку оздоблять світильниками та лавами для туристів.

Стаття: Оренда нерухомості в Києві: що чекає ринок восени 2019 року

Раніше Київська міська державна адміністрація повідомила, де в Києві перекриють дороги під час святкування Дня прапора 22 серпня та Дня незалежності України протягом 23 – 24 серпня.

Джерело